Новините на Нова – най-гледаните новини през месец май
Новините на Нова – най-гледаните новини през месец май / снимка и графики в текста: Нова телевизия

Нова отчита 31% ръст в дела от зрителската аудитория на централната емисия новини, спрямо същия период на миналата година. Специално лятно издание на Новините на Нова от 1ви юни точно в 22:00 часа

Новините на Нова са предпочитаният източник за актуална информация пред тези на bTV - това показаха данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер. Според тях централната емисия новини на Нова (с начален час 19:00 часа) привлича над 31,5% от зрителите в активна възраст (18-49), гледащи телевизия в този часови интервал, докато новините на втората в класацията медия отчита среден дял от 26,3%.

Новините на Нова са категоричен лидер и сред по-младите (18-34), където разликата спрямо втората в класация медия е над 9 пункта. Много високи стойности са отчетени и сред градското население.

Новините на Нова  найгледаните новини през месец май
netinfo
31% ръст в дела на зрителската аудитория отчита Нова на централната емисия на Новините на Нова, което е доказателство за непрекъснато увеличаващия се интерес и все по-голямото доверие, което новините на медията имат сред зрителите. В същото време през месец май новините на bTV са загубили 11 % от дела на зрителите си в разглежданата група, спрямо същия период на миналата година.

Новините на Нова  найгледаните новини през месец май
netinfo
Вярна на своята иновативна природа, следвайки динамиката на събитията и промените в потребностите на своите зрители, за втора поредна година Нова пуска специално лятно издание на Новините с начален час 22:00. От 1-ви юни, всеки делничен ден Ани Салич и Николай Дойнов ще представят най-важното от страната и света два пъти в телевизионния праймтайм - в 19:00 и в 22:00 часа. Нова въведе тази промяна през лятото на 2014 г., с цел да отговори на изискванията на своите зрителите, а именно - да получават най-важните новини в удобно за тях време.