/ NOVA
NOVA въвежда временна промяна в работата на „Новини и актуални публицистични предавания“ във връзка с извънредната ситуация в страната
С оглед на извънредната ситуация в държавата и повишеното внимание към екипа на NOVA, мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп наложи сформирането на два  независими екипа на база ежедневна работа по направленията "Новини и актуални публицистични предавания". Нововъведенията се правят с цел медията да запази здравето на своите журналисти, които в ситуация на криза са призвани да са на първа линия в името на професията и зрителите.

Традиционните водещи на двете ежедневни, делнични публицистични предавания – „Здравей България“ и „Плюс – Минус“ ще бъдат замествани седмица на седмица от други колеги от екипа на NOVA. На мястото на Аделина Радева и Виктор Николаев, от следващата седмица на ротационен принцип ще застъпят – политическият репортер Лора Инджова

Лора Инджова
NOVA


и водещият на „Плюс – Минус“ Кузман Илиев.

Кузман Илиев
NOVA

От своя страна предаването „Плюс – Минус“ ще продължи да се води от Владимир Сиркаров.

Владимир Сиркаров
NOVA

На ротационен седмичен принцип той ще бъде заместван от продуцента на предаването Марина Стоименова.

Марина Стоименова
NOVA

На същия ротационен принцип актуалните новини и събития за зрителите на NOVA, ежедневно ще представят и двойките водещи на Новините на NOVA – Ани Салич и Николай Дойнов и Даниела Тренчева и Христо Калоферов.

С грижа към журналистите NOVA въвежда необходимите мерки за опазване здравето на екипите, ангажирани с всички продукции на медията, съгласно препоръките на държавните органи и институции срещу разпространението на COVID-19.