Нов портал дава съвети за нетрадиционна медицина
Нов портал дава съвети за нетрадиционна медицина / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Нов здравен портал съветва потребителите за методи като хомеопатия, фитотерапия, апитерапия, индийска традиционна медицина, рейки, източна рефлексотерапия. Всичко за нетрадиционната медицина е публикувано на http://www.zdravnitza.com/.

Според специалистите все повече хора се обръщат към природата и търсят нейните лечебни и профилактични възможности.

Средната продължителност на живот в България е със седем-осем години по-ниска от тази на останалите страни-членки на ЕС, смъртността при децата е три пъти по-висока от тази в другите европейски страни. Изход според специалистите има и той е в природата и нейните сили.

Не напразно създателите на сайта избират Еньовден, за да го представят, тъй като празникът е най-силният ден в годината - Денят на слънцето.

Според вярванията в нощта на умиращото и раждащото се слънце различните треви и билки придобиват най-голяма лечебна сила, която изчезва с изгрева му. Затова на Еньовден, рано сутрин, се берат билки за лек и против магии през цялата година. На сутринта от набраните билки се сплита венец, през който всеки се провира за здраве. Билките във венеца трябва да са 77 и половина, колкото са и болестите. За 77 болести цяр има, само за половината болест - няма.