Николай Василковски
Николай Василковски / NOVA
Всеки уикенд от 7 август в рубриката ще се присъединяват и актьори от Народния театър
Век след смъртта на Иван Вазов, журналистът на NOVA Николай Василковски обръща поглед към български места, свързани с живота на патриарха на българската литература. От 7 август, всеки уикенд в рубриката „Дотам и обратно“ в предаването „Събуди се“ зрителите ще се отправят на пътешествие в миналото на известния писател и драматург.

Популярни артисти на Народния театър "Иван Вазов" ще придружат Николай Василковски по стъпките на автора. Инициативата на най-стария професионален театър у нас и NOVA в рубриката „Дотам и обратно“ се провежда по повод отбелязването на 100-годишнината от смъртта на Иван Вазов на 22 септември.

Искърското дефиле
NOVA


Николай Василковски и неговите събеседници ще преоткрият местата у нас, които се превръщат в неделима част от битието и творчеството на Иван Вазов, известен със своите пътешествия. В първите епизоди на "Дотам и обратно" Параскева Джукелова ще представи Боянския водопад, Емануела Шкодрева и Гергана Змийчарова ще разведат зрителите из красотите на Искърското дефиле, а с Бойка Велкова предстои пътуване до Светата Рилска обител.

Не пропускайте интересните пътешествие до любимите места на Иван Вазов от 7 август всеки уикенд в рубриката на Николай Василковски „Дотам и обратно“ в „Събуди се“ по NOVA.