сцена театър
сцена театър / iStock/Getty Images
Това е не само обикновен спектакъл, а спектакъл за живота
„Ние, българите” е спектакъл на Васил Василев Зуека и Влади Априлов, с който отскоро те пътуват, посещават българските общности в чужбина, но е много повече от спектакъл.

"Българите сме гордо племе, оцеляло през 13 века несгоди, но за съжаление, в последно време не се гордеем с много неща. От контекста на спектакъла "Ние, българите" звучи гордо, защото чрез него ние можем да погледнем назад в историята си и грешките си. Ние разсмиваме негативни образи от нашето ежедневие и говорим за нещата от живота", казаха Зуека и Влади Априлов пред камерата на "Събуди се" по NOVA.

Те обясниха, че очакват публиката да се забавлява на този спектакъл, отколкото да бъде тъжна. "Всички българи по света са различни. Носталгията им я има. Много хора ни представят децата си, защото в нашия спектакъл ги визираме като смисъл за едно по-добро бъдеще. В България обаче се смеем на малко по-различни неща", заявиха Зуека и Априлов.

„Като две капки вода“ се завръща в ефира на NOVA през пролетта

По думите им българите у нас не оценяват качествата на страната ни и избират живота в чужбина. "Когато си избягал от България, си започнал нов живот. Родината е там, където човек се чувства добре. В спектакъла говорим и за корупция, но трябва да отбележим, че страната ни е като Швейцария на Балканите, защото имаме чудесна природа", казаха още те.

"Когато развълнуваш публиката, означава, че говориш верни неща. Истината няма  как да я скриеш на сцената. Ние говорим верни неща. Заредени сме изключително положително след срещата с хората, защото те не искат да си тръгват", заявиха Зуека и Васил Априлов и допълниха, че зрителите могат да очакват голямо шоу от новия сезон на "Като две капки вода".

Големият старт на най-обичаното шоу на България "Като две капки вода" започва на 24 февруари.