Незабравим концерт на Любо Киров: Над 120 минути обяснение в любов (ВИДЕО)
Незабравим концерт на Любо Киров: Над 120 минути обяснение в любов (ВИДЕО) / Снимки: Красена Ангелова, Яне Голев, Dariknews.bg

Изключително емоционален и незабравим концерт направи Любо Киров заедно с маестро Живко Петров на пианото, Ангел Дюлгеров и Калин Вельов на 9 юни на сцената на зала 1 на НДК.

Огромен реверанс към българската музика бе всяко изпълнение от сцената, което публиката поемаше с викове, аплодисменти и на крака по време на целия концерт.

"Без вас нищо нямаше да има смисъл. Благодаря ви за огромната подкрепа, която изразявате с това, че сте тук тази вечер - не само към мен, а към българската музика. Това, което ми причнявате, ме кара да мисля, че това е един от най-незабравимите дни в живота ми!" - това бяха част от думите на благодарност от Любо Киров към морето от усмихнати, слънчеви и пеещи 3,500 човека в залата.

Обещанието за приемственост в музиката, която Любо Киров даде, когато обяви концерта си преди 4 месеца, бе изпълнено по необикновен начин. На сцената до него застанаха и пяха изпълнители, за които той е писал текстове през годините - Тони ("Както преди"), Мария Илиева ("Сама"), Графа ("Заедно").

Незабравим концерт на Любо Киров Над 120 минути обяснение в любов (ВИДЕО)
netinfo
Специални гости в концерта бяха и пианистът на група "Те" Ясен Велчев ("Искам"), както и китаристът Димитър Кърнев, с когото направиха изумително изпълнение на класиката на Принс - "Purple rain". Безспорно най-голямата изненада за публиката в залата обаче бе изпълнението на автентична фолклорна песен "Море пиле" в дует с прекрасната Нина Николина.

Откликът от концерта и споделеното преживяване на всички в залата подсказват надеждата, че това е може би само началото на поредица от големи концерти.

Незабравим концерт на Любо Киров Над 120 минути обяснение в любов (ВИДЕО)
netinfo