/ netinfo
„Загиващ ум“ и „Вълчи нрав“ с Никълъс Кейдж и Уилям Дефо са ленти по действителен случай
Две вълнуващи кино премиери е подготвила Лента, част от Нова Борудкастинг Груп, за почитателите на доброто кино този петък.

Първият филм е „Загиващ ум“ - дококсващата драма разказва за живота на Клоуи Грейс Мориц, която е главното действащо лице в адаптацията на мемоарите на Сузана Каалан. Сюжетът се развива около драматична съдба на 21-годишната журналистка във в. „Ню Йорк пост“, която мистериозно започва да получава пристъпи и да чува гласове. С течение на времето ситуацията се влошава и Сузана получава кататония, вид шизофрения, както и други симптоми, които са напълно необясними за докторите. Ще успеят ли да станат ясни навреме причините за състоянието на младата журналистка и ще получи ли шанс за пълноценен живот, разкрива автобиографичната драма.

Сценарист и режисьор на 95-минутната лента е ирландецът Джерард Барет. Сред главните актьори са Клоуи Грейс Мориц (Сузана) и Ричард Армитейдж.

Второто предложение за петък, 24 март, което ни е подготвила Лента, е криминалният екшън „Вълчи нрав“, създаден по романа на бившия престъпник Едуард Бънкър. В него си партнират Никълъс Кейдж и Уилям Дефо, които са част от група бивши затворници, изправени пред предизвикателството да се сблъскат отново с реалния живот извън пределите на затвора. Ненавистта, която таят към системата в комбинация с неуправляемите демони в душите им, се оказват изключително непредвидима комбинация. Двамата се залавят за нов удар, с нови последствия след като кливландски мафиот ги наема да отвлекат бебето на основния му конкурент. Не пропускайте завладяващия микс между екшън, комедия и драма, който няма да ви остави и минута безпристрастни пред големия екран.

„Вълчи нрав“ е филм на сценаристите Едуард Бънкър, Матю Уайлдър („Разяреният бик“ и „Шофьор на такси“) и режисьора Пол Шрейдър („Завинаги моя“).
Лента е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на Лента са: “La La Land”, “Джон Уик 2”, ”Механикът: Възкресение”, “Воевода”, “Бензин” и др. Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.