Немската писателка вдъхновена от мечките в Белица
Немската писателка вдъхновена от мечките в Белица / netinfo

Младата немска писателка Юли Це, посланик за защита на животните при фондация "Четири лапи", пристигна в Парка за реадаптация на танцуващи мечки в Рила планина край Белица. Това съобщиха на БТА нейните домакини от фондацията "Четири лапи" в България, която създаде и стопанисва уникалния мечешки парк.

Немската писателка ще изкара шест седмици в района и ще продължи работа тук върху новия си роман, черпейки вдъхновение от впечатляващия планински пейзаж и наблюденията си на 20-те освободени вече бивши "танцуващи" мечки, които се връщат към естествения си начин на живот.

"Този, който иска да пише, трябва да разбира хората. Този, който иска да разбира хората, трябва да знае какво представлява животното. Този, който иска да знае какво представлява едно животно, трябва да разбере природата. Този, който разбере природата, се приближава към себе си. А този, който е близко до самия себе си, ще почувства рано или късно желанието да се изрази. Например чрез писане". Така Юли Це обяснява очакванията си за престоя в българския център за защита на мечките.

Ръководителят на екип в Парка за реадаптация на танцуващи мечки Юлиян Чуков каза, че ще поканят утре Юли Це на откриването на новия информационен туристически център в Белица. Тя ще присъства след седмица и на поредния годишен медицински преглед на мечките, които обитават парка край Белица. Той ще се извърши на 28, 29 и 30 септември от международен екип от специалисти-ветеринари. /БТА/