Недко Ангелов вече се движи след тежка операция
Недко Ангелов вече се движи след тежка операция / снимка: Личен архив
Недко Ангелов вече се движи след тежка операция
61057
Недко Ангелов вече се движи след тежка операция
  • Недко Ангелов вече се движи след тежка операция

Преди време ви разказахме историята на Недко Ангелов или Нед, както го наричат приятелите му. Той страдаше от тежко гръбначно изкривяване, а с годините болките се усилваха. Имаше опасност от парализа на крайниците. Нед и приятелите му организираха кампания, в която успяха да съберат нужните средства за купуване на гръбначни импланти. Сложната операция по поставянето им беше на 16 януари в болница „Свети Панталеймон" в Плевен. Три дни след това Нед вече се движи. Сега предстои период на рехабилитация.

Болката на 43-годишния мъж сега е друга - имплантите не се покриват от Здравната каса и така много хора с подобни на неговия проблем се обричат на инвалидизация. Затова щом стъпи здраво на краката си, ще потърси правата си пред различните институции.

„Всичко мина добре. Сега се възстановявам лека полека, но трябва време. Чувствам се добре, няма я онази гадна болка, която беше, като ми се притискаха нервите. Аз съм корав и ще се справя по-бързичко, но наистина нещата много закъсняха, с години закъсняха и се съсипах. Това е, защото нямах средства, за да платя тези импланти. В момента търся юристи и пациентски организации, хора, които искат и знаят какво е това нещо да си търсят правата в цялата система, която с години те подтиска и умираш бавно. Затова се наложи тази тежка операция. По-навременната намеса е много по-малка и лека операция и по-бързо и по-трайно възстановяване. При мен нещата няма как да се възстановят", разказа Нед.