Най-добрите лекари в София: 501 в 42 специалности (СНИМКИ)
Най-добрите лекари в София: 501 в 42 специалности (СНИМКИ) / sxc.hu

Дарик радио представи резултатите от второто издание на проучването „Кои са най-добрите лекари в София" на 12 април 2016 година в Националната галерия "Квадрат 500".

Четири години след успешното първо издание Дарик радио реализира за втори път анкетатаНай-добрите лекари в София".

С резултатите от второто издание на допитването „Кои са най-добрите лекари в София?", специалистите в него вече наброяват 501, представени в 42 медицински специалности.

В допитването през 2015 година се включиха 35 болници в София и бяха отчетени над 1700 анкетни карти, в които лекарите имаха възможност да номинират свои колеги от кокретна медицинска специалност.

Екипът на Дарик радио ще представи резултатите от проучването в компанията на отличените медицински специалисти в двете издания на допитването „Най-добрите лекари в София", представители на столични болници, здравни и пациентски организации и институции.

Официален гост на събитието беше д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването, който сподели: „Искрено се надявам, че това, което вършите, и това, че поставяте медицината в една съвсем нова светлина в бъдещето, на практика ще промени много отношението на хората към цялата ни здравна система."

Събитието бе открито от актьора Александър Алексиев, който успешно представя лекарската професия пред малките екрани в българския сериал „Откраднат живот".

По време на сибитието Дарик даде думата и на тримата специалисти, събрали най-много гласове от своите колеги - кардиологът от „Сити Клиник" доц. Иво Петров, АГ специалистът от „Майчин дом" проф. Божидар Славчев и ортопедът от „Пирогов" доц. Сашо Асьов.

На събитието беше представено и специално печатно издание - каталог „Най-добрите лекари в София", което включва всички отличени в двете издания на проекта медици, разделени в 42 специалности и ще се разпространява във вестникарската мрежа от следващия месец.

Вижте кои са Най-добрите лекари в София

Найдобрите лекари в София 501 в 42 специалности (СНИМКИ)
netinfo

Найдобрите лекари в София 501 в 42 специалности (СНИМКИ)
netinfo

Найдобрите лекари в София 501 в 42 специалности (СНИМКИ)
netinfo