Над 80 събития представя първата Нощ на театрите
Над 80 събития представя първата Нощ на театрите / netinfo

Първото издание на инициативата Нощ на театрите у нас ще предложи над 80 представления и пърформанси на открито и закрито, музикални и танцови изпълнения, моноспектакли, изложби и уъркшопи, театрални срещи и лекции.

На 14 септември за няколко часа София ще се превърне в голяма сцена и ще се присъедини към традицията на редица европейски градове да показват театралното изкуство в големи мащаби в рамките на по-малко от 24 часа. Началото е точно в 10:00 с "отворени врати" в Народния театър "Иван Вазов".

Над 250 творци се включват в инициативата, която няма аналог в България. Те ще представят своите продукции на шест локации на открито - лятната сцена в Борисовата градина, парка Заимов, Етнографски музей, подлеза на Централна гара, площад "Света Неделя", Националната художествена галерия - паметник на Йордан Радичков.

Нощта на театрите може да се проследи и в 28 закрити локации като театрални зали, галерии, кина, културни институти, клубове.

Над 80 събития представя първата Нощ на театрите
netinfo

Първата Нощ на театрите у нас е асоцииран член на "Европейската нощ на театъра" и ще отправи предизвикателство към ценителите не само чрез селекция от представления, но и чрез богата съпътстваща програма. След полунощ в избрани столични клубове ще има специална програма, а билетите от театралните постановки ще осигуряват безплатен вход или питие.

Сред посланиците на инициативата са Иво Аръков, Силвия Петкова, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Яна Маринова, Антоний Аргиров, Теодора Духовникова, Леонид Йовчев, Ивайло Драгиев, Дария Симеонова, Ирмена Чичикова, Александра Василева, Марта Петкова, Никола Хаджитанев.

Пълната програма ще откриете на сайта на Нощ театрите тук.