/ NOVA
Във втората вечер бе подкрепена каузата „Глас за всяко дете“
Нови осем дуетни имитации развълнуваха публиката във втората вечер на благотворителната инициатива на УНИЦЕФ и Нова Броудкастинг Груп - “Като две капки вода за всяко дете”. Над 60 000 еднократни и месечни дарители подкрепиха каузите на УНИЦЕФ - “Зона ЗаКрила” и “Глас за всяко дете“. Каузата „Глас за всяко дете“ ще помогне на невербалните деца в България да се изразяват, да общуват и да учат. Със събраните средства УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1,500 учители, специалисти и родители от цялата страна да използват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board.

Като две капки вода
NOVA

И през втората вечер, посветена на децата, които имат затруднения с общуването, зрителският интерес към благотворителния спектакъл остава висок, като финалът му е проследен от над 40% от всички хора, гледащи телевизия по това време. Победата с най-много събрани гласове грабнаха ДесиСлава и Елена Василева, които докоснаха публиката с превъплъщението си в образа на Ищар и песента „Horchat hai caliptus“. Двете развълнуваха и журито на формата, а в края на шоуто Елена сподели, че е щастлива от победата най-вече заради средствата, които са събрани в помощ на каузата “Глас за всяко то дете”.

Като две капки вода
NOVA

Второто благотворително шоу започна с изпълнение на народни танци от ученици от Националното училище за танцово изкуство. Веднага след това водещите Ани Салич, Герасим Георгиев-Геро и Димитър Рачков посрещнаха и първите изпълнители на сцената – дуетът на Виктория Терзийска и Алина Данчева. Следващите представяния също изправиха публиката на крака. Журито в състав Илиана Раева, Николай Дойнов, Веско Ешкенази и Маги Халваджиян не скри вълнението си след музикалните и имитаторски спектакли и на ДесиСлава и Елена Василева, Тити Папазов и Васил Кънев, Маги Джанаварова и Богомила Янева, Калин Врачански и Александър Марков, Краси Радков и Георги, Ненчо Балабанов и Георги Димкин, Люси Дяковска и Елизабет Кирова.

Тази вечер в 20:00 ч. по NOVA предстои финалът на благотворителния мини сезон „Като две капки вода за всяко дете“, който ще бъде посветен на каузата, насочена към най-малките деца до 3 години– „Най-добър старт за всяко дете“. Целта е да бъде обърнато внимание както на физическото здраве, така и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете, защото колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.