/ Снимка: Българска федерация по волейбол
Българският национален отбор по волейбол и Българската федерация по волейбол се включват в благотворителната кампания „Заедно за Мими”, обявиха самите те на официалната си страница си във „Фейсбук”.
 
Националите и федерацията призовават феновете „не само за подкрепа от трибуните по време на мачовете във Варна от Волейболната лига на нациите за мъже, но и за подкрепа за едно малко българско момиче”.
 

В петък (14 юни) България излиза срещу Австралия, които ще се борят за запазване на мястото си в Лигата на нациите. В събота (15 юни) селекцията на Силвано Пранди се изправя срещу Япония. А в неделя (16 юни) България се изправя срещу Италия. Всички мачове на българската селекция започват в 20,40 часа. По време на двубоите в Двореца на културата и спорта в зала "Конгресна" ще бъдат поставени специални кутии за събиране на средства за Мими.
 
Слънчевата Мими от София се ражда със синдром на Даун. През декември 2017 г., дни преди да навърши 5 годинки, ѝ откриват остра форма на левкемия. След химиотерапия в България влиза в ремисия. От месец май има рецидив, но вече лекарите тук не могат да помогнат, защото този вид рак на кръвта е рядка форма и не се повлиява от лечението у нас. Има шанс за лечение във Вюрцбург, Германия. В клиниката там имат опит с деца с Даун и този вид левкемия. Необходими са 120 000 евро за химиотерапия и 190 000 евро за трансплантация на стволови клетки – общо 310 000 евро.
 
За събирането на цялата необходима сума остават още 93 000 евро. От болницата искат цялата сума, въпреки че средствата за химиотерапията вече е налична. Показателите на Мими обаче са много лоши и лекарите тук правят всичко възможно да ги задържат, докато се събере сумата. Всяка минута и всяка подкрепа са важни за Мими.
 
„Затова и българските волейболни национали, Българската федерация по волейбол и Община Варна подкрепиха инициативата заедно с фондация "Живот със Синдром на Даун" и Българския червен кръст и призовават и всеотдайните български фенове за пореден път да покажат големите си сърца в името на България и в името на едно българско дете в нужда”, посочват още във „Фейсбук”.
 
На Мими може да помогнем и на дарителската сметка:
IBAN: BG34RZBB91551007617418
Райфайзен банк, гр. София
Титуляр: Мария Иванова Иванова
BIC: RZBBGSF
PayPal: espisfpp@gmail.com