Набират средства за онкоапаратура с прожекция на филма „Любов”
Набират средства за онкоапаратура с прожекция на филма „Любов” / снимка: sxc.hu
Набират средства за онкоапаратура с прожекция на филма „Любов”
64563
Набират средства за онкоапаратура с прожекция на филма „Любов”
  • Набират средства за онкоапаратура с прожекция на филма „Любов”

В 18.00 ч. на 7 юни в Дома на киното в столицата ще се състои благотворителна прожекция на филма „Любов” на Михаел Ханеке. Набраните средства ще бъдат вложени в съвременното лечение на жени, страдащи от рак на гърдата. Прожекцията е част от благотворителната инициатива „За живота”, която събира пари за купуването на първия и единствен апарат за лъчелечение по време на операция.

За купуването на високотехнологичната апаратура са нужни приблизително 3 млн. лева. След като средствата бъдат набрани, апаратът ще намери своето място в операционното отделение на Националната онкологична болница в столицата, съобщи директорът й доц. Здравка Валерианова.

„Мислим за различни инициативи и различни мероприятия, с които можем да привлечем погледите на хората, тяхното внимание и едновременно с нашата инициатива, в която набираме средства, да кажем на хората, че ако имат това заболяване, то не е страшно, не е присъда, че с него се живее, че трябва да знаем някои елементарни неща за рака, да имаме информация, за да знаем как да се предпазим, как да отидем на специалист и какво трябва да направим”, каза тя.

Филмът започва в 18.00 ч., а цената на билетите е 10 лв. Заедно с благотворителната прожекция на „Любов”, в дома на киното ще бъде отбелязан и 63-ият рожден ден на Онкологичната болница.