„На кафе” стартира нова кауза в подкрепа на „Моето мечтано бебе”
„На кафе” стартира нова кауза в подкрепа на „Моето мечтано бебе” / netinfo

Новата кауза на „На кафе" ще подпомогне купуването на високоспециализиран апарат за спасяването на недоносени деца

Предаването „На кафе" по Нова стартира нова кауза в подкрепа на недоносените деца за проекта си „Моето мечтано бебе". Екипът на предаването обяви дарителска кампания, която ще подпомогне купуването на високоспециализиран апарат за азотен оксид за неонатологичното отделение в „Майчин дом" - София. Този апарат ще помогне за спасяването на недоносени деца, които са в много тежко състояние след раждането и не успяват да дишат сами.

Раждането на първото бебе в риалити проекта на „На кафе" - „Моето мечтано бебе", вярата на родителите и всеотдайните лекари вдъхновиха екипа на предаването да стартира кампания в подкрепа на недоносените деца. В проекта „Моето мечтано бебе", реализиран съвместно с клиники „Щерев", бяха избрани три двойки с репродуктивни проблеми, които получиха безплатни ин витро процедури и лечение. От старта на инициативата на 8 януари 2014 г. досега екипът и зрителите на предаването проследяват какво се случва с трите двойки.

Първата двойка са Галина и Красимир Кандови от монтанското село Копиловци, които имаха сериозни репродуктивни проблеми. Година по-късно те вече са родители на първото мечтано бебе в проекта - Александра. Тя се роди се преждевременно на 19 декември 2014 г. и тежеше едва 750 грама. От тогава екипът на „Майчин дом" в лицето на проф. Слънчева се бори за малката Александра и три месеца по-късно тя е вече 2 килограма и 700 грама и съвсем скоро може да си отиде у дома.

Всеки, който иска да помогне за каузата на „На кафе" в подкрепа на недоносените деца, може да го направи, като изпрати DMS с текст Nedonoseni на номер 17777. 58 675 лева е необходимата сума за купуването на високоспециализирания апарат за неонатологичното отделение в „Майчин дом" - София.

На кафе стартира нова кауза в подкрепа на Моето мечтано бебе
netinfo

Повече за дарителската кампания вижте във видеото от „На кафе" в NovaPlay