Музикалният театър отваря врати
Музикалният театър отваря врати / netinfo

Музикалният театър „Стефан Македонски” ще открие тази вечер новия си сезон с премиерата на оперетата от Имре Калман „Графиня Марица”. Театърът отваря врати с изцяло ремонтиран салон. Основният ремонт започна през миналата година и се очаква да приключи до месец май.

Подобен основен ремонт в Музикалния театър не е правен повече от 50 години, разказва директорът му Светозар Донев. По думите му през годините е имало разни дребни неща, които са били отстранявани, но такъв генерален ремонт не е имало никога след откриването на театъра.

Как изглежда салонът след ремонта?

Светозар Донев: Има нов акустичен таван, което е прекрасно. Досега имаше един купол, който много пречеше на акустиката. Салонът е боядисан в нови цветове, с нови столове, с нов под. Столовете са по нов начин подредени, така че да бъде по-удобно за публиката.

Освен премиерата на „Графиня Марица” в афиша на Музикалния театър са включени и още две нови заглавия - “Циганска любов” от Франц Лехар и мюзикъла “Мис Сайгон” от Шьонберг. Премиерите им ще бъдат съответно на 20 януари и 28 февруари.

През 2007 година Музикалният театър „Стефан Македонски” ще отпразнува своя 60-годишен юбилей.

*Снимка: musictheatre.bg