Младежи раздават волни прегръдки по улиците на Пазарджик
Младежи раздават волни прегръдки по улиците на Пазарджик / netinfo

Волни прегръдки ще раздават днес момчета и момичета от гимназия „Иван Аксаков“ в Пазарджик. Учениците от гимназията и от Младежкия парламент са решили да се включат в популярната на Запад кампания „Free Hugs“, като са убедени, че от този жест се нуждае всеки човек в днешно време.

В деня на Свети Валентин, учениците ще тръгнат от площада пред Полицията, ще преминат по главната улица и ще прегръщат докато стигнат до училището си. „Това е нашият начин да кажем не на насилието“, твърдят инициаторите. Акцията е част от проекта „Модерни контури в образованието“.

Освен че ще прегръщат, младежите ще вземат интервюта от минувачите, а фоторепортери ще документират всичко. Готовите материали ще бъдат обсъдени в двете ателиета, които са създадени към училището - „Театър“ и „Медии и реклама“. Подготвя се и вестник „Ученически омбудсман“, който ще е първият такъв в страната, казаха още учениците от гимназията.

„Потопете се в морето от любов“е надсловът на организирания във фоайето на училището щанд на влюбените. В кампанията с прегръдките ще се включат и младежи от БЧК, които облечени като ангели ще раздават валентинки, презервативи и материали за предпазване от СПИН.