Звездният готвач представи книгата в "На кафе"
Първата самостоятелна книга на строгия, но справедлив водещ на кулинарното риалити "Кошмари в кухнята" и коментатор в "Черешката на тортата" Шеф Манчев е вече факт. Той гостува в "На кафе" като седмичен кулинар и разказа за интересните неща, които тя съдържа. В книгата той споделя за своя професионален път като готвач и ресторантьор, както и откъде е започнала любовта му към храната. В "Мечти и кошмари" Манчев споделя още какъв е вкусът на детството и за ученическите си години в Техникума по обществено хранене в Банкя.

шеф Манчев
netinfo

Шеф Манчев описва подробно израстването си от помощник-готвач до главен готвач през своята 10-годишна кариера в бившия Японски хотел, най-елитния за времето си в България. Много драматична е историята за специализациите му в Швейцария, където той се сблъсква с неподозирано високото ниво на европейската кулинария и от този сблъсък получава язва.

Специална глава е отредена и на предаването "Кошмари в кухнята", чието водещо лице е топ готвачът. Манчев е обобщил много от "кошмарите" в ресторантьорския бизнес на база опита си от предаванията в последните четири години, като дава изключително полезни съвети на работещите в бранша. Едни от най-култовите герои от изминалите четири сезона също намират място на страниците на книгата, като за читателите ще бъде интересно да прочетат и подробности от "кухнята" на самото предаване.

"В книгата има само полезни съвети - такива неща, които аз съм изживял като кулинар и ресторантьор. Давам и съвети на хората, които искат да отворят ресторант - какво трябва да очакват и какви са големите проблеми в този бизнес" - сподели шеф Манчев.   

Гост-звезда в "Мечти и кошмари" е швейцарския топ шеф Анди Цауг, носител на звезда "Мишлен" – едно от най-високите признания в кулинарията. В ресторанта му българският готвач специализира навремето и от него се вдъхновява да започне собствен бизнес. Анди Цауг показва на страниците на книгата своето 5-степенно дегустационно меню "Мишлен", което истински ще провокира ценителите на висшата кулинария.

Книгата разпространява от днес във всички книжарници в цялата страна.