Масово не спазват забраната за къпане във неохраняеми водоеми
Масово не спазват забраната за къпане във неохраняеми водоеми / netinfo

Масови нарушения на забраната за къпане в неохраняеми водоеми отчита ежедневно Комисията по водно спасяване в Карлово. Често плажуващи заплашват инспекторите с физическа саморазправа заради опитите им да предотвратят влизането във водата.

Търси се помощ от полицейски патрули, за да не се стигне до сериозни инциденти при проверките, заяви пред Дарик инж. Георги Георгиев от „Гражданска защита” в общината. Особено тревожно е положението в района на втория по големина в Пловдивска област язовир "Домлян".

В горещите дни стотици хора от околността се къпят в него с риск за живота си заради дълбоките ями по дъното. Водоемът е собственост на ”Напоителни системи”, които са поставили задължителните табели с надпис ”Къпането забранено”, но никой не се съобразява с тях, обясни още инж. Георги Георгиев.

Според кмета на село Домлян Атанас Гушев само засилена охрана и спасител могат да решат проблема, но липсата на средства не го позволява. От Комисията по водно спасяване в Карлово ще искат сериозни санкции за нарушителите на забраната за къпане в неохраняеми водоеми.

Други новини от Пловдив