Маша Илиева се прощава с палците
Маша Илиева се прощава с палците / Виктор Викторов
Маша Илиева се прощава с палците
19264
Маша Илиева се прощава с палците
  • Маша Илиева се прощава с палците

Една от най-талантливите ни балерини Маша Илиева ще сложи край на кариерата си тази вечер. Това ще се случи в Софийската опера. За да се раздели с публиката Маша е избрала ролята на Силфида от едноименния балет на Херман Льовенскьолд. Парадоксално, но с бенефисния спектакъл тя хем се оттегля, хем се завръща. Бившата примабалерина на Софийската опера не е танцувала от години.

 

След снимките за „Плейбой”, които доведоха до отстраняването й от Софийската опера, Маша Илиева преживя и тежка травма заради, която не танцува дълго време. Мнозина си мислиха, че се е отказала от балета. Други пък дори я обвиниха, че това изкуство вече не й се отдава така добре както преди.

 

Маша Илиева: Преди две години в Операта се възстанови „Силфида”. Тогава ме помолиха да показвам на младите колеги, тъй като го знам този спектакъл. В крайна сметка се оказа, че аз мога. А някои от младите, с извинение, по не могат. Тогава малко се ядосах на себе си. Казах си, че аз непременно трябва да изиграя един спектакъл, за да ме видят хората на палци и да видят, че мога.

 

И макар Маша Илиева да слиза от сцената, тя не се отказва от балета. Ще продължи да преподава на децата от своята школа, иска да се занимава и с режисура на балетни спектакли.

 

Маша Илиева: На мен ми остават много неща, с които ще се занимавам. Например работата с децата от моята школа, имам идея да я разширя. Освен това аз имам диплома за режисьор, така че смятам и с това да се занимавам. Иска ми се да направя един авторски спектакъл, който да е от мен измислен, режисиран.