Роботи, високи технологии и една стара електроцентрала – така Естония посрещна гостите на първото си председателство на Съвета на ЕС. Къде е България?
 В рамките на една година Естония и България, председателстват за първи път Съвета на Европейския съюз. Мнозина определят председателството на най-елитния европейски клуб като шанс, от всяка страна зависи как ще се възползва от него. Естонското председателство е към края си, а у нас текат седмици на финална подготовка преди неговото начало. Екип на NOVA посети естонската столица Талин, за да види как страната се справи в подготовката и провеждането на престижния форум.

„Естония е доказателство, че дори и малките страни в Европа могат да водят дебатите за бъдещето на Евросъюза. Въпрос на политическа мъдрост е да решим как в България да оползотворим предстоящите 6 месеца от председателството си. Това е времето, в което да покажем, че освен ползвател на ресурси от Евросъюза, можем да бъдем и него достоен лидер, дори и за кратко”, разказва авторът на Темата на NOVA Ина Гълъбова.

Умел държавен ПР или страна с последователна политика? Как Естония успя да впечатли Европа – гледайте в Темата на NOVA, тази неделя в 19.20 ч. след централните новини.