Малкият Никола в „Смелчага“ и „Снимка на класа“
Малкият Никола в „Смелчага“ и „Снимка на класа“ / netinfo

Малкият Николà е находчив и дяволит ученик, родил се във въображението на двама легендарни творци - Жан-Жак Семпе и Рьоне Госини.

В „Смелчага" Николà ще ни докаже, че няма нищо страшно в нощния мрак, стига да разполагаме с ново джобно фенерче. Малкият смелчак се промъква с него под прозореца на съседката Мари-Едвиж, ала баща му решава, че в градината има крадци...

За „Снимка на класа" всички са се издокарали с най-красивите си дрехи. Само дето фотографът не може да овладее групичката немирни хлапета и си тръгва обиден. Снимка все пак ще има, при това изненадващо добра.

Поредицата „Николà за най-малките" обхваща четиринадесет заглавия и е изключително увлекателна, лека и забавна. Подходяща е за дечица в предучилищна възраст или в детската градина, които прохождат в четенето. Освен че са идеални за сричане, книжките са богати на илюстрации и са пригодени за невинната психика на малчуганите. Авторите Жан-Жак Семпе и Рьоне Госини са адаптирали разказите на Госини, насищайки повествованието с пряка реч. Приключенията на малкия Николà и щурото му обкръжение се развиват в реалния детски свят и несъмнено ще се харесат на всички будни и усмихнати палавници.