Малката Таня от Бургас има спешна нужда от помощ
Малката Таня от Бургас има спешна нужда от помощ / Дарик-Бургас

100 000 лева трябва да бъдат събрани спешно за малката Таня от Бургас, която има тумор в мозъка.

Цената само за операцията и престоя в клиниката в Хановер е 50 000 евро. Това не включва престоя на родител, пътни, всички други режийни разходи, както и последващо лечение.

Семейството не може да кандидатства за финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина, защото все още няма официално получена от клиниката оферта, а съветът на професора е операцията да бъде извършена до месец.

"Благодаря предварително на всички, които ще ни помогнат! Вярвам, че това ще се случи. Вярвам, че Тани ще се излекува", каза в ефира на Дарик Югоизток майката Славена Сурчева. Тя сподели, че след страшната диагноза с нея са се свързали, за да я подкрепят много родители, преминали през подобна криза.

Всичко започнало при един профилактичен преглед на очите на Тани, преди да прекрачи за първи път училищния праг. Тогава й поставят очила. С времето обаче вместо зрението да се подобри, то започва прогресивно да се влошава, което кара родителите в продължение на две години да обикалят болници в цяла България, за да установят от какво страда детето им.

През март тази година родителите имат шанс да попаднат на точния лекар, в точния момент, който открива тумор в главичката на 8-годишната Таня. „Туморните маркери в ликвора показаха два пъти и половина завишени нива, което означава, че той е герминативно-клетъчен, гермином със злокачествен характер", обясни майката Славена Сурчева. Лекарите у нас не дават висок процент за пълно излекуване. Затова семейството прави консултация с български неврохирург, който оперира в Германия. Той дава шанс за пълно излекуване. Времето за реакция е малко, но вярата на майката, че ще събере сумата и че детето й ще се оправи е голяма. Всеки, който иска, може да помогне на Тани.

Таня има и фейсбук страница, където е описано как може да се помогне. Тя се казва „Да помогнем на Тани".

Можете да помогнете също и с превод по дарителска сметка:

IBAN: BG64UBBS80021044894940
ОББ КЛОН СИМЕОН ВЕЛИКИ - БУРГАС
ТАНЯ ДИМИТРОВА СУРЧЕВА