Максим Бехар стана председател на Асоциацията на ПР агенциите
Максим Бехар стана председател на Асоциацията на ПР агенциите / netinfo

Максим Бехар бе избран за председател на Българската асоциация на ПР агенциите на нейното годишно общо събрание. Той е един от ветераните в българския ПР бизнес, притежава и управлява M3 Communications Group, Inc. от създаването й през 1994 година.

Бехар поема поста от Любомир Аламанов, един от управителите на APRA, а за заместник-председател на Асоциацията беше избран Александър Дурчев от All Channels Communications.

БАПРА е създадена през 2001 година, в нея членуват агенциите Янев и Янев, All Channels Communications, AMI Communications, APRA, IntelDay Solutions, MARC Communications, M3 Communications Grouр, Inc. u United Partners.

„Приемам този избор като огромна отговорност и предизвикателство да обединя още повече българския ПР бизнес. В него работят прекрасни професионалисти и само постигнатите общи цели могат да направят пазара по-добър и по-благосклонен към нас. Ето защо сега най-важната ни задача е да поканим всички ПР компании, които отговарят на условията на нашия устав, да се присъединят към Асоциацията”, каза Бехар след избирането си.

Максим Бехар е един от лидерите на българския ПР бизнес, работил е по стотици важни корпоративни и политически проекти. Той е първият българин, член на Международната ПР асоциация IPRA, и все още е единственият представител на страната ни в Public Relations Society of America. Бил е два мандата председател на Българския форум на бизнес лидерите, член е на десетки местни и международни бордове, между които на Атлантическия клуб в България и на българския клон на американската организация Junior Achievement. Той е и почетен консул на Република Сейшели в България.