/ Макдоналдс
Националният алианс за социална отговорност отличи тази година "Макдоналдс" със специална награда за работодател, осигуряващ работни места за хора със специални нужди. Призът бе връчен на годишните награди за добри практики и принос за развитието на социално отговорните политики в България на "Сънфудс България" – компанията, който държи франчайз правата за България за "Макдоналдс". Церемонията се проведе в рамките на Националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ миналата седмица.

През годините в "Сънфудс България" са работили много хора с увреждания. В момента те са над 40 в цялата страна. През миналата година 6 служители с увреждания са започнали работа в компанията, а само до момента от началото на годината на работа са постъпили още 5. Това не е първото отличие, което "Макдоналдс" получава, заради социалната си политика. През 2015 г. Агенцията по заетостта им връчва първо място в категория Работодател, наел на работа най-много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда.

Макдоналдс

Към настоящия момент компанията осигурява работа и дава възможност за развитие над 900 българи в градовете София, Пловдив, Пазарджик, Варна, Бургас, Перник, Плевен, Ямбол, Велико Търново и Стара Загора, които обслужват над 5 милиона клиента годишно. Благодарение на постоянството си в прилагането на добри практики в областта на човешките ресурси и обучение компанията печели няколко награди в тази област. "Макдоналдс" е сред най-добрите работодатели в България пет поредни години и два пъти се нарежда сред 10-те най-добри работодатели в Централна и Източна Европа в проучването на Hewitt/AON.

Подходът на компанията е проактивен - всички мениджъри и служители непрекъснато са мотивирани чрез повишаване на общото професионално ниво и опит, за да се създадат възможности за лично и професионално развитие. Затова и "Макдоналдс" в България има акредитация по международния стандарт за организационно съвършенство Investors in People от 2015 г.