М-Тел започна инициатива „Приеми дете. Създай бъдеще”
М-Тел започна инициатива „Приеми дете. Създай бъдеще” / www.sxc.hu
Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата
48514
Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата
  • Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата

„М-тел" постави началото на проект „Приеми дете, създай бъдеще" в подкрепа и популяризиране на приемната грижа. Той предвижда 100 нови приемни семейства да получават ежемесечна финансова помощ от компанията в продължение на година.

Семействата, приели в дома си дете, лишено от родителски грижи, ще получават допълнителни 100 лева всеки месец, които да покриват част от техните разходи. За пожелалите да се погрижат за отглеждането на дете с увреждане, подкрепата ще бъде удвоена. Инициативата ще включва и информационна кампания в цялата страна през 2012 г., с която да се популяризира социалната услуга и възможностите за нейната успешна реализация.

Допълнителната финансова помощ от "М-тел" ще бъде достъпна за онези семейства, които заявят интерес да станат приемни родители след 1 януари 2012 г., и които бъдат утвърдени като такива след преминаването на регламентирания от Закона за закрила на детето подбор.

Проектът се осъществява в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Национална мрежа за децата, Български дарителски форум и Държавна агенция за закрила на детето.

Изпълнителният директор на Национална мрежа за децата Георги Богданов коментира в "Дарик кафе", че „това е много сериозен ангажимент от страна на гражданските организации, от страна на държавата, на Министерство на труда и социалната политика (МТСП), които твърдо са решили да подкрепят темата за създаване на повече услуги за деца, така че не бъдат изоставяни. Или когато дете бъде изоставено, да може да бъде прието от такова семейство".

Разговора с Георги Богданов чуйте в прикачения звуков файл