/ iStock/Getty Images
Лечебна гимнастика, водна аеробика, горска терапия, вело и пешеходни преходи са включени в летните ваканционни програми в Пампорово, съобщиха от "Пампорово" АД.

В условията на пандемия, планинският курорт представя медицински програми, насочени към стимулиране на имунитета или за възстановяване след преболедуван коронавирус.

Пешеходен преход до връх Иглите - нов живописен маршрут в програмата на Туристическия център в Пампорово

Горската терапия в тези програми съчетава целебните свойства на въздуха на Родопите, богат на "естествените антибиотици на природата"- фитонциди и отрицателна йонизация, разходки и движение сред природата, хранителен режим, близък до родопската кухня и здравословни храни, СПА процедури и други.

Програмите за профилактика и възстановяване се изпълняват в открития през юли нов специализиран медицински център, който е част от Body&SoulSpaLounge в хотел "Перелик.
Движение сред природата и лечебния въздух на Родопите е основен акцент от прилаганата горска терапия и процедури за стимулиране на имунитета.

Разработена е седмична активна програма, в която са предвидени маршрути, гимнастика и разходки по предварителен график. Туристите получават и информация какви билки и горски плодове могат да открият по различните маршрути.