/ Снимка: Георги Димитров
Зарков уточнява, че ще остави на социалистите в Русе да решат дали да го издигнат за народен представител в новия парламент
След официално обявените резултати от ЦИК при 100% обработени протоколи от изборите на 11 юли Крум Зарков реши да използва личния си профил във Фейсбук, за да се извини на гласоподавателите на БСП в Русе. Той беше водач на листата в крайдунавския град и съответно събралият най-много преференции.

Зарков заяви, че си дава сметка, че резултатите за БСП са били незадоволителни и това е „тежка“ загуба за левицата.

"БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система", казва Зарков и допълва, че: "Депутатите - социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях - младите семейства, работещите бедни, пенсионерите". 

Зарков уточнява, че ще остави на социалистите в Русе да решат дали да го издигнат за народен представител в новия парламент. "Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому", написа още той. 

Социалистът заявява още, че за него изборите в Русе означават "загубен мандат".