/ Георги Димитров/vesti.bg
Световноизвестният диригент и цигулар Андре Рийо изнесе първия си концерт в България. В две поредни вечери препълнената зала "Арена Армеец" се наслади на невероятното му шоу, на което концертмайстор бе българката Кремена Минева.

Андре Рийо
Георги Димитров/vesti.bg

Рийо излезе на сцената точно в 20 ч., когато бе обявеното начало, и изнесе емоционален 3-часов концерт. Музикантът подари на българската си публика изпълнението на "Моя страна", включи в концерта и гайдари.

"Обиколил съм всички краища на света, но за първи път идвам за концерт в центъра на Вселената - в България", каза в началото Андре Рийо. "Много често ме питат за тайната на успеха. Винаги се забавляваме и правим всичко със сърцата си", каза още той. Кралят на валса, както наричат Андре Рийо, сподели, че излиза на сцената с музиканти от 13 националности.
 

Рийо е продал над 40 милиона диска и има 30 първи места в световни класации. През годините е получил 500 платинени и три британски награди за “Албум на годината".  Над 600 000 зрители годишно посещават неговите концерти на всички континенти, за да се насладят на изпълненията му на валсове, филмова музика, опера, мюзикъли.

Андре Рийо
Георги Димитров/vesti.bg

Прочутия днес оркестър "Йохан Щраус" Рийо основава през 1987 г. В началото съставът е само от 12 музиканти, но с годините се разраства драматично и за някои изпълнения днес достига до 150 участници.