Конкурс за българско събитие в САЩ за 2010-а
Конкурс за българско събитие в САЩ за 2010-а / снимка: БГНЕС, архив

Редакцията на Eurochicago.com с подкрепата на посолството на България във Вашингтон и консулствата ни в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис, стартира през юли конкурс “Българско събитие на годината в САЩ“.

Първият етап от конкурса ще продължи до 15 януари 2011-а. Дотогава Eurochicago.com приканва своите читатели заедно да направят обзор на случилото се през изтичащата година. Списък със събитията, който ще бъде допълван, може да намерите ТУК.

Независимо дали живеете в Америка, в България или другаде, може да вземете участие в конкурса „Българско събитие на годината в САЩ ‘2010”, споделят организаторите и допълват, че са подготвили награди.

Идеята на инициативата е чрез медийно огласяване на събитията с българско участие в САЩ те да добият популярност и да привлекат в по-значима степен вниманието на нашата общност в Америка и по света.

Сроковете и условията на конкурса можете да видите ТУК, а кой може да участва - ТУК.

За събитие на 2009-а, макар и неофициално, според писмата на читателите бе определено участието на родената в София Лаура Чуканов на конкурса “Мис САЩ ‘2009“, която бе на крачка от спечелването на титлата, класирайки се на финала сред четирите най-красиви момичета в Америка.