/ netinfo
Събитието ще се състои в "Зала България", а медиен партньор е NOVA
Виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис са PIANO BATTLE и са готови за битка. Тя ще се състои в "Зала България" през месец ноември. Двамата пианисти са приятели в живота, но на сцената са безмилостни конкуренти за вниманието на публиката. Излизат на сцената очи в очи, очаровайки публиката с майсторски изпълнения на класически произведения, а репертоарът им варира от Шуберт и Шопен до Скрябин и Лигети. 

Състезанието не би било състезание, ако няма арбитър. Андреас Керн и Пол Цибис канят всички присъстващи в залата по време на концерта да гласуват чие изпълнение харесват повече. Целта е да се избере победител на вечерта. И с това ролята на публиката може да не свърши… Готови са да импровизират върху тонове, подадени от публиката. Шоуто им е разделено на няколко рунда, всеки от който е съставен от определен музикален стил. След всеки рунд публиката гласува чие изпълнение е харесала повече и коронова победител.

Отчасти сериозен класически концерт за две пиана, отчасти гладиаторска битка за одобрението на публиката на двама големи съвременни пианисти, PIANO BATTLE е уникален концерт, който е удоволствие за сетивата.

Андреас Керн и Пол Цибис създават дуета си специално за фестивал в Хонг Конг. Това е начало, прерастнало в сътрудничество между двамата и стотици концерти в Европа, Съединените щати и Азия. Шоуто е толкова успешно, че двамата са канени на всички престижни музикални фестивали, включително Beethovenfest Бон, Фестивалът Rheingau Musik, фестивала в Шлезвиг-Холщайн и много други.

Андреас е идейният основател на Piano City Berlin Festival 2010, който събира над 100 пианисти за една седмица. От тогава, Piano City става бранд и започна да се реализира и в градове като Милано, Неапол, Рим.

Медиите също се изразяват ласкаво за тяхното начинание. "Класическата музика трябва да е забавление. И това е, в което тези двама мъже успяват да ни убедят за малко повече от два часа повече от всеки друг, който е опитал" - пише Münchner Abendzeitung, Германия. "Piano Battle притежава елегантността на класическата музика, вълнението на рока и енергията на хип-хоп" - пък твърди Newsis, Южна Корея

Билетите за събитието са налични в мрежата на eventim.bg.

Организатор е Ивент Дизайн. NOVA е медиен партньор на събитието.