Концерт за хората с аутизъм на 11 април в НДК
Концерт за хората с аутизъм на 11 април в НДК / Reuters

Концерт по случай Международния ден на хората с аутизъм ще се проведе на 11 април от 16 часа в зала 11 на НДК. Събитието е по инициатива на фондация „Стъпка за невидимите деца на България" и е с подкрепата на сдружение „Асоциация Аутизъм" и алианс „Усмихни се с мен".

Поводът е Международният ден на хората с аутизъм - 2 април, който е обявен през 2008 г. от ООН за световен ден за повишаване на информираността по въпросите на болестта.

Концертът ще премине под мотото „Сам, но не самотен - един от вас", което е името на специално написаната за хората с аутизъм песен на група „Аркс". В реализирането на концерта се включват Графа, Тома, Нора, Маги Дженеварова, Боряна Бонева, Д2 и др.

Европейският съвет обяви тази година за Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване. Водещият принцип на 2010 година е да се даде глас на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност и социално изключване, както и да се вдъхновят европейските граждани и всички заинтересовани страни да се ангажират с тези важни въпроси, обясняват организаторите. Министерството на труда и социалната политика подкрепя инициативата на неправителствените организации като средство за повишаване на обществената осведоменост по тези проблеми.