Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Кратка биография
Валери Симеонов е български предприемач и политик, мажоритарен собственик на телевизия СКАТ. Съпредседател на коалиция Обединени патриоти.

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в Долни чифлик. Завършил е електроинженерство във ВМЕИ – София.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия „Атака“ за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет. През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в ж.к. Меден Рудник.

През ноември 2009 г. Валери Симеонов и още 10 съветника от „Атака“ напускат партията, като посочват че „не припознават в действията на парламентарната група двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт“. Оттогава прекъсва и контактите си с Волен Сидеров.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия „Национален фронт за спасение на България“. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти. Председател на ПГ на „Патриотичен фронт“ в 43 Народно събрание.
Wikipedia