Кой е Ивайло Московски - министър на транспорта

Ивайло Московски
Ивайло Московски / БГНЕС, архив
Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година.

Бакалавър е по специалността „Публични финанси“ от УНСС. Завършил е магистратура по финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов.

В периода 1995 година - 1996 година е инспектор "Индустриален риск и промишлено застраховане" в „София Инс”

В периода 1999 г- 2002 година е член на Надзорния съвет на „Аналитик” АД, което се занимава с производство на инструментално оборудване, бил е търговски директор в занимаващото се с международна търговска дейност Сата” ООД, както председател на борда на директорите и член на Управителния съвет на текстилния комбинат „Монтана” АД.

От 2002 до 2003 година е търговски директор в „Балтекс комерс” ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. От 2003 до юли 2009 година е управител на „БГ НИТ” ЕООД - официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.

От юли 2009 година до май 2011 година е заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” в министерството.

От май 2011 година – март 2013 година е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” в министерството.

През май 2013 година е избран за народен представител в 42-рото Народно събрание от ГЕРБ.

През есента на следващата година е избран за депутат и в 43-ото НС. Месец след изборите и посочен и избран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията във второто правителство на Бойко Борисов.

През пролетта на 2017 година е избран за депутат от ГЕРБ в 44-ото НС от Плевенски район. От месец май 2017 година бе министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в третото правителство на Бойко Борисов.