Китари огласиха нощта в Разлог
Китари огласиха нощта в Разлог / снимки: DarikNews.bg, Дарик Благоевград

Музикалното събитие "Нощ на китарите" събра стотици хора в Разлог.

Точно в 19,30 часа в централния градски парк беше дадена думата на китарите. Професионалисти и любители изпълняваха популярни парчета, публиката цяла нощ припява с тях.

"Вложихме много енергия и целия си ентусиазъм, за да организираме за втора поредна година музикалното събитие "Нощ на китарите". Всяка нощ има своята история, нощта на 25 август в Разлог е за китарите", каза зам.-кметът на Общината Иван Гюров.

Разложкото трио д-р Грънчаров, Цвета и Григор, качвайки се на сцената, показаха на младите хора как се свири на китара и как се прави купон.

Силното участие на китаристи от Разлог продължи с Илия Лачинов, Марио Крънчев и Джордж Димиртов. Тримата младежи, наричащи себе си група "Ние не можем да свирим", показаха, че дори и сред любители на китарата има виртуози. Заедно те изсвириха "Wish you were here" на Pink Floyd, "Knockin' on Heaven's Door" на Guns N' Roses, както и обещаните парчета на Metallica. Илия продължи сам, като избра да забавлява публиката с БГ хитове - "Две следи", "Бягство", "Елмаз и стъкло". Джордж Димитров показа високо ниво на техника на свирене и представи свои авторски парчета.

Искрен Пецов долетя от морето, за да бъде част от "Нощ на китарите". Той също се качи на сцената и донесе латино настроение в Разлог. Той изсвири няколко парчета от последния си албум "iCKPEH" и любимите парчета на публиката от годините с "Латинопартизани". "Без съмнение "Нощ на китарите" има бъдеще. Събитието е наистина "горещо", каза eкс-латинопартизанинът.

15-годишният Янек от Добринище, момчетата от школата по китара на Марин Бандарев и Александра Георгиева също успяха да впечатлят и да разпеят публиката.

Публика имаше в изобилие от тийнейджъри, изключили компютрите си и забравили за Facebook до жени и мъже на средна възраст, които се върнаха в годините на своята младост.

Събитието докосна сърцата на хората, които пожелаха още повече такива летни вечери. Звук на китари изпълни парка на Разлог. Под светлините на цветни прожектори, лагерен огън и факли публиката се пренесе в света на музиката.

12 огнени фенера полетяха в небето над Разлог, символизиращи всеки един от 12-те месеца в годината.

Всеки заби с пирон и чук своето желание на "Дънера на желанията" (на разложки диалект: "Кръндор на желанията). Сред желанията имаше поздравления за организаторите, както и традиционното за здраве, щастие и любов. На дънера на желанията се четат и желания като: "Искам да живея в Разлог", "Аз съм баба Радка, искам да съм здрава и да дойда пак".

Китари огласиха нощта в Разлог
netinfo