Казанлъчанка показва картини на Червения площад
Казанлъчанка показва картини на Червения площад / netinfo
Казанлъшката бизнес дама и художник Мария Игнатова е включена в международния фестивал "Традиция и съвременност", който се организира за втора поредна година в Москва.

Фестивалът има конкурсен характер, като в него участват представители на 25 държави, разделени в пет направления: живопис, графика, скулптура, инсталация, фотография и приложно изкуство. Идеята на мащабния руски фестивал е да представи изкуството в различните страни и народи, самобитни произведения, отразяващи националния колорит и традиции, да събере и представи на едно място тенденциите и направленията в съвременната култура.

Сред част от целите на организаторите е да се поддържат талантливите и начинаещи творци, както и да се откриват и популяризират нови имена в света на изкуството. В края на фестивала, ще бъдат връчени 13 номинации, както и голямата награда, статуетката "Вяра".

На форума Мария Игнатова представя картини от художествения и цикъл "Любовта е живот", който бе представен в Казанлък в края на 2007 година. Игнатова е изградила свой уникален стил на рисуване, който събира все повече привърженици и извън пределите на България. Тя създава картините си, рисувайки с маслени бои и пръсти.

Освен Мария Игнатова в международният фестивал ще се включи и художникът Ангел Гешев, който повече от 11 години живее в Китай.