Изтича срокът за гласуване за Белоградчишките скали
Изтича срокът за гласуване за Белоградчишките скали / снимка: DarikNews

В полунощ изтича срокът, в който всеки може да гласува на сайта http://www.new7wonders.com/c2/ в подкрепа на кандидатурата на Белоградчишките скали за едно от новите седем чудеса на света.

Преди ден организаторите от швейцарска неправителствена организация съобщиха, че броят на природните обекти, които ще останат в последния етап от номинацията, ще бъде 28, вместо 21, обясни кметът на Белоградчик Емил Цанков пред Българската телеграфна агенция.

До днес сред номинираните общо 261 природни обекта, Белоградчишките скали са четвърти във временното класиране в категорията "Пещери, скални образувания и долини". Общо за българския природен феномен досега са гласували 6.5 млн. души. Пред скалните образования в Белоградчик засега са Дяволския град в Сърбия, Колка Каньон в Перу и Суминдеро каньон - Мексико.

Утре ще бъдат обявени 77 обекта в общо 7 категории, по 11 във всяка, които са събрали най-много гласове. На 12 юли на церемония в Цюрих комисия ще обяви от 28 природни забележителности, по 4 от всяка от седемте категории, които ще продължат до финала. Определянето на новите седем природни чудеса ще приключи през 2011 г.

Изтича срокът за гласуване за Белоградчишките скали
netinfo