Изпробват терапия за агресивни младежи в Силистра
Изпробват терапия за агресивни младежи в Силистра / netinfo
Групова психотерапия за агресивни младежи опитват в силистренската местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Методът се прилага от началото на годината.

Идеята за работа по групи с ученици между 15- и 18-годишна възраст е по подобие на груповите психотерапии при възрастните, сподели психоложката към местната комисия за превенция на детската престъпност Даниела Стоянова.

Досега са направени 4 консултации с по десетина младежи от различни училища за идентифициране на проблемите. Първоначалните изводи показват, че с най-високо ниво от 85% е вербалната агресия сред тази възрастова група, следвана със 75% от агресивното недоверие, достигащо до егоцентризъм, и с по 60 на сто индиректната агресивност и агресивната раздразнителност към околните.

В основата на груповата работа е говоренето, слушането и обсъждането на случки от училищното ежедневие, обяснява психоложката. Целта е децата да си изработят модели на поведение в общност, които да им помагат да се справят с агресията.