Изпращаме Дими от Сленг
Изпращаме Дими от Сленг / www.narodnodelo.bg, сн. Ангел Цветанов

Днес се разделяме с един от най-добрите ни музиканти Димитър Екимов – Дими. 38-годишният вокалист на „Сленг” загина на 29 юни при жестока катастрофа с мотор на автомагистрала „Хемус”. Поклонението пред него ще е в 11:30 часа в църквата на Централните софийски гробища.

По последни данни Димитър Екимов е карал мотора си с около 250 км/ч. Именно изключително високата скорост е причината за катастрофата.

През последните дни се появиха информации, че Дими не е бил сам на магистралата. Според публикации той бил излязъл със свои приятели, за да покарат. Съпругата на Дими Ива Екимова обаче опроверга предположенията, че с мъжа й е имало и други хора.

За страстта на музиканта по екстремните спортове си спомня китаристът на Д2 Димитър Кърнев: "Докато бяхме колеги много спортувахме. Мисля, че това му „изяде главата”.

„Докато бяхме в една група още не си падаше по мотори. Тогава много карахме ски, пак опасно. Явно после е започнал с моторите", казва Кърнев, който е бил и в група "Сленг".

В едно от малкото интервюта, които даде в последните дни съпругата на Дими – Ива признава, че винаги е била против заниманията на мъжа си и никога не е искала да се качва с него на мотор. 6-годишната дъщеричка Дара все още не знае, че баща й е загинал в катастрофа.