Избраха Мис Долината на розите
Избраха Мис Долината на розите / снимка: Дарик - Казанлък

Първата подгласничка на тазгодишната казанлъшка Царица Роза – Росица Буюклиева от ПМГ „Никола Обрешков” в града стана “Мис Долината на розите”. Тя получи короната на площад “Севтополис” в Казанлък, малко преди полунощ снощи, след като 15-членно жури я посочи за фаворитка в надпреварата с още 19 момичета от 11-сет общини, с традиции в розопроизводството.

В четвъртото издание на конкурса “Мис Долината на розите” участваха 20 абитуриентки от общините Казанлък, Мъглиж, Стара Загора, Баня, Гурково, Братя Даскалови, Нова Загора, Старосел, Белово, Карлово и Павел баня. Конкурсът е традиционен и се провежда в рамките на Празника на розата в Казанлък.

Девойките дефилираха в три тура: с национални носии от районите, които те представят и два тура с различни рокли на ловешка модна къща.

Победителката в конкурса, освен короната на “Мис Долината на розите” получава правото да участва в Международния конкурс за красавици от цял свят “ Мис туризъм Интернешънъл”, който се провежда в Китай.

Избраната снощи “Мис Долината на розите” ще участва в започващото днес по обед на площад “Севтополис” в Казанлък карнавално шествие, което е кулминацията на 40-тия празник на розата. Шествието по традиция се води от кукерска група от село Турия и новоизбраната казанлъшка Царица Роза Василена Найденова.