Избраха царица на Долината на розите
Избраха царица на Долината на розите / снимка: Деляна Бобева
19-годишната Ваня Пенева от Казанлък стана Царица на Долината на розите. Тя получи най-много гласове от журито на третия конкурс за "Царица на Долината на розите", провеждан в Казанлък, в рамките на местния Празник на розата. Нейни подгласнички станаха представителката на община Чирпан – Надежда Славчева, на Старосел – Йонна Аклийска и на Гурково – Юлия Петрова.

Короната дава право на Ваня Пенева да участва в два престижни световни конкурса за красота през тази година, които ще се проведат в Китай и Африка. Освен това царицата на Долината става и рекламно лице на нов модел джип "Шевролет".

Новата царица на Долината на розите е възпитаничка на СОУ "Екзарх Антим Първи" в Казанлък и мечтае да учи право. Преди две седмици Ваня спечели гласовете на публиката в Казанлък в първото SMS-гласуване за избор на царица Роза на града.

20-минутна авария в електричеството на сцената на площад "Севтополис" и час закъснение от първоначално обявения старт на конкурса, не отказаха заклетите фенове на красотата да дочакат финала му 30 минути след полунощ.