Дойде ред да ви представим Иво Стефанов. Той е в екипа на Gong.bg от първия ден на създаването на сайта, а преди това е бил част от радио „Гонг“ и Дарик Радио. Иво отговаря за специалните проекти на Gong, свързани с всички топ спортни събития у нас и в чужбина. За него работата в този екип отдавна е много повече от работно място. Иво успява да превърне хобито си в работа, а за любовта към спорта му говори фактът, че от 5-годишен чете спортни вестници.

А иначе биографията му включва и магистратура по политически мениджмънт, която със сигурност му помага в професията, защото и в спорта, сме свидетели на доста политически ситуации. Какво за него е спортът, победата и работата в Gong.bg? Четете в блиц интервюто на Иво.

-Защо избрахте спортната журналистика?

От дете съм пленен от спорта. Факт е, че започнах да чета още на пет години, заради спортните вестници. Никой не искаше да ми ги чете и нямаше друг вариант освен да започна да ги чета сам. Тренирах дълги години футбол, но се случи така, че нямаше как да продължа да играя. Намерих начина, по който да остана близо до спорта, до играта, до динамиката, емоциите и напрежението.

-Какво ви отведе в Gong.bg?

След три години в радио "Гонг" получих възможност да продължа развитието си в Gong.bg. Точно в момента, в който в България онлайн журналистиката започваше постепенно да набира скорост. Gong.bg откри възможността да стана част от един екип изграден от ярки личности на победители, който постоянно е на гребена на вълната.

-Защо "Всяка победа си струва"?

Всяка победа е важна, защото тя е признак за правилна работа, за успешен екип и дава допълнително самочувствие. Да печелиш е прекрасно, но ако наистина искаш да направиш нещо стойностно, трябва да се научиш да губиш. Никой не е непобедим през цялото време. Ако можеш да се изправиш след съкрушителна загуба, значи вече си шампион.

-Победата, която никога няма да забравите?

Може да прозвучи доста странно, но най-ярката победа, която се е запечатала в моето съзнание е свързана с един класически финал на Шампионската лига между Аякс и Милан на 24 май 1995 година. Когато стане дума за победа, винаги се сещам за победното попадение на Патрик Клуйверт в 85-та минута.

-Коя е вашата победа?

Важно е да оценяваме всеки миг, всеки момент - "величието на живота не е в това никога да не падаме, а да ставаме всеки път, щом паднем" (Ралф Уалдо Емерсън)
Gong.bg