Ива Стоянова
Ива Стоянова / NOVA
Ива Стоянова се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп на позицията генерален директор „Информация“. Тя поема ръководството на отдел „Новини и актуални предавания“. Като генерален директор „Информация“ Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип.

„За мен NOVA е поредно предизвикателство в професията. Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред”, каза Стоянова.

Лидерска позиция и ръст за NOVA през ноември

Ива Стоянова има почти 25-годишен опит в медиите като преминава през всички журналистически позиции - от репортер до мениджър. Кариерата й започва във вестниците „Народен спорт" и "Седем дни спорт“. Следват длъжности на различни йерархични нива в телевизиите София Кабел, Би Би Ти и ТВ7. През последните 5 години тя e управител и програмен директор на Канал 3.

„В професионалния си път винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в NOVA ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас”, добави Ива Стоянова.

Като телевизионен журналист има специализация в CNN. Завършила е „Журналистика“, „Спортен мениджмънт“ и „Публичен мениджмънт“.