Истинските неща от живота
Истинските неща от живота / снимка: Sofia Photo Agency

Автор: Lillsy, блогър в Log.bg

Животът – това е най-скъпото нещо, което има човекът. Да се будиш сутрин, гален от слънчевите лъчи, да заспиваш вечер под леката светлина на звездите... Какво по-хубаво от това? Каква по-голяма радост от тази да дишаш, да се чувстваш пълноценен и да даваш живот?

Човек може да бъде истински щастлив, едва когато разбере смисъла на живота, едва когато оцени всичко, което има и прецени колко му е нужно това, което няма. Понякога изглежда, че нямаш нищо, а всъщност си много богат. Когато има къде да се прибереш, когато знаеш, че някой там те чака, когато има с какво да се нахраниш и къде да си легнеш, когато има кого да обичаш и когато ти си обичан – тогава животът изглежда по-хубав.

Времето, в което живеем, ни кара да забравяме тези малки неща от съществуването ни, носещи толкова много смисъл. Злобата на хората потъпква всяка радост и я превръща просто в даденост. Погълнати от сивото ежедневие, от желанието за пари, те погубват най-висшите човешки чувства, като любовта, приятелството. Животът е придобил образа на мъченик, на начин човекът да се мъчи и да страда, което е пълна измама. Животът си е много хубав, просто човек малко се замисля над това. Всеки се блазни от пари, коли и скъпи дрешки, но те почти никога не носят пълно щастие.

Животът е нещо много по-велико, нещо свръх, затова всеки трябва да се стреми да го живее, както ще се чувства най-добре, разбира се, без да го гради на чужд гръб. Животът е миг, от който трябва да извлечем всичко хубаво и да се преборим с всичко лошо.