Интелектуалната собственост е тема на ученическа конференция
Интелектуалната собственост е тема на ученическа конференция / cнимкa: Sofia Photo Agency

Третата национална ученическа конференция тази година ще бъде посветена на отговорния бизнес и интелектуална собственост и сродните й права. Това съобщиха организаторите от "Джуниър Ачийвмънт България".

Конференция ще е на 22 и 23 април в "Елиеф Център" в Студентски град в София.

Очаква се над 120 ученика от цялата страна да участват в срещата.

През първия ден ученици и студенти ще дискутират какво е отговорен бизнес и ще работят по съвместната програма на "Хюлет-Пакард" и "Джуниър Ачийвмънт" за насърчаване на бъдещите предприемачи към отговорно бизнес мислене. Целта на инициативата е да развие в подрастващите умения на бизнес лидери и да ги ангажира в социално отговорни практики.

Инициативата е част от дългосрочен проект на "Хюлет-Пакард" и "Джуниър Ачийвмънт", който се организира освен в България и в други страни - Австрия, Белгия, Чехия, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Израел, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Швеция, Великобритания и Швейцария.

Патрон на събитието е Министерството на културата.

Очаква се гости на конференцията ще бъдат Саша Безуханова - генерален директор на "Хюлет-Пакард", Робърт Янакиев - директор на театър "Възраждане", Явор Милушев - зам.-министър на културата, музикантът Георги Димитров, Милена Стойчева - изпълнителен директор на "Джуниър Ачийвмънт България" и представители от различни фирми.