Ясен Дараков
Ясен Дараков / NOVA
Зрителите на NOVA ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на събитието с ексклузивни интервюта и репортажи
Кореспондентът на NOVA в САЩ Ясен Дараков за седма поредна година ще проследи отблизо най-бляскавото и престижно кино събитие на Холивуд – 90-тата церемония по връчването на наградите "Оскар". Той ще бъде и единственият български журналист на червения килим в звездната нощ на 4 март.

От 2 март Ясен Дараков започва живите си включвания с поредица от ексклузивни репортажи и интервюта от САЩ в "Здравей, България" до понеделник сутрин, когато ще станат ясни големите победители. Репортерът ще улови и сподели и първите реакции и настроения от "Долби тиътър" в Лос Анджелис след връчването на престижните статуетки.

Ясен Дараков
NOVA

В деня на церемонията, 4 март, Мариан Станков – Мон Дьо ще направи своите прогнози в "Събуди се" кои ще са победителите в тазгодишното издание на наградите "Оскар".

В навечерието на церемонията зрителите ще видят и финала на осмото поредно издание на кампанията, превърнала се в емблематична за филмовия канал  KINO NOVA – "Треска за Оскари". На 4 март от 21.00 ч. най-запалените киномани ще се насладят на разтърсващата хитова премиера – "Възражение по съвест" с 6 номинации и 2 награди "Оскар". Лентата е режисирана от Мел Гибсън и с разказва историята на участието на Дезмънд Дос (Андрю Гарфийлд) – войник, успял да оцелее и спаси 75 души при кървавите сражения в Окинава през Втората световна война.