И габровските учители на приемат офертата на кабинета
И габровските учители на приемат офертата на кабинета / netinfo
Габровските учители не приемат предложението на правителството и настояват за подписване на споразумение в рамката, предложена от синдикатите. Такова становище са изразили 100% от учебните заведения на територията на областта, съобщи за Дарик председателят на местния синдикат “Образование” към КТ „Подкрепа” Евгения Банчева.

Педагозите декларират готовност за продължаване на ефективни стачни действия. Две учебни заведения от ефективно протестиращите в Габрово са възобновили учебния процес. Вероятно от сряда други две ще се включат в ефективната стачка.

До края на седмицата не се предвижда организирането на протестни шествия и митинги на територията на региона. Според Евгения Банчева не е изключена възможността за обявяване на нулева учебна година, тъй като при преговори има две страни. Ако учителите имаха право самостоятелно да решат този въпрос те в никакъв случай не биха допуснали провал на учебната година, заяви Банчева.

По думите на председателката на СБУ към КНСБ Олга Галенова вероятно няма да се стигне до нулева учебна година, но все пак топката е в ръцете на правителството, а не на учителите.

Други новини от Габрово