И Долф Лундгрен облече тениска I can too
И Долф Лундгрен облече тениска I can too / netinfo

Холивудската звезда Долф Лундгрен се присъедини към кампанията на фондация „И аз мога" за изграждането на Медицински център за деца с увреждания. Лундгрен направи това като се снима с черна тениска I can too – символ на инициативата. Досега повече от 40 популярни личности са се включили в подобна фотосесия. Сред тях са Красимир Балъков, Иван Лечев, Мария Илиева, Теодосий Спасов, Белослава, Ники Кънчев, Мартин Захариев, Деси Тенекеджиева.

Медицинският център за деца с увреждания в Студентски град, блок 11, ще бъде открит на 27 октомври, въпреки че не са събрани всички пари необходими за окончателното му завършване. Идеята е той да започне да функционира от началото на месец декември.

Малко повече от 84 000 лева трябват още за центъра. Довършването му може да бъде подпомогнато чрез изпращане на sms на 1415 или обаждане на телефон 09005 1415. Дарения могат да се правят и на специално открита банкова сметка, която е:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България

IBAN:BG15BPBI79421080910101

SWIFT (BIC): BPBIBGSF

Средствата се събират и чрез продажба на уникални продукти с логото на кампанията. Такива например са тениските „I Can Too", който се предлагат в бял и черен цвят. Те са с цена 10 лева и могат да се купят от офиса на фондация „И аз мога" в столицата, който се намира на улица „Гурко" № 12. Продават се и в магазините „345". Тениски могат да се поръчат и от сайта icantoo.eu. Там се предлагат още картички, значки, чанти, гривни.

От скоро се предлагат и коледни картички с рисунки на деца. Цената им е 1 лев. и също могат да бъдат купени от офиса на фондацията.

Всичко за инициативата можете да прочетете на сайта icantoo.eu.