Художник опакова Младежкия дом във Враца
Художник опакова Младежкия дом във Враца / netinfo

Художникът Деян Ганецовски "опакова" Младежкия дом във Враца, превръщайки го в приказен замък. Проектът е част от подготовката на дома за откриващия се в петък Международен младежки театрален фестивал "Време".

За "опаковането" Деян Ганецовски ще използва повече от 500 килограма полиетиленово фолио с обща площ над 25 000 квадратни метра. Допълнително ще бъдат използвани специални бои в запазените цветове на емблемата на театралния фестивал - оранжево, синьо, сиво и черно, както и много "злато".

Целта е модерната сграда на Младежкия дом да се превърне в дворец от приказките на Шехерезада, обясни художникът. Затова върху големите прозорци, козирките и колоните ще се спускат драперии, а над една от терасите ще бъде издигнат огромен купол.

Идеята за "опаковането" е на ръководителя на един от организаторите на фестивала - сдружение "Темп-Арт" - Георги Врабчев, който е и режисьор на едноименния младежки театър. Младите актьори от театъра помагат на Деян Ганецовски за опаковането на сградата.

Международният младежки фестивал "Време" се организира за 12-и път. Той ще бъде открит на 15 юни вечерта с концерт на Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи. За участие в него ще пристигнат повече от хиляда млади актьори от десет страни.