Хосе Карерас: Любовта на живота ми винаги е била музиката
Хосе Карерас: Любовта на живота ми винаги е била музиката / снимка, архив: Guliver/Getty Images
Хосе Карерас: Любовта на живота ми винаги е била музиката
82985
Хосе Карерас: Любовта на живота ми винаги е била музиката
  • Хосе Карерас: Любовта на живота ми винаги е била музиката

Испанският тенор Хосе Карерас избра България за един от последните си прощални концерти. Преди да се оттегли от оперната сцена, българската публиката ще има честта да се наслади на най-популярните изпълнения от неговия репертоар, които през годините го наложиха като един от легендарните гласове на оперната сцена.

С него пред публиката у нас ще излязат Баронеса Любка Биаджони, Сопрано Анна Аглатова и маестро Хименес.

Хосе Карерас отново стъпи на българска земя. София е една от първите спирки, на прощалното му турне. Тенорът призна, че все още не е готов да се раздели със сцената, преди отново да посети всички прекрасни места, на които е изнасял концерти. На кое място е музиката в живота му, Хосе Карерас отговори така: „Любовта на живота ми винаги е била музиката и никога нищо не е спирало тази страст и любов към нея. В известен смисъл съм бил доста егоистичен. Моята професия почти винаги е била на първо място в живота ми, защото ме прави щастлив".

Тенорът беше лаконичен, относно това какво ще могат да чуят почитателите на оперната музика по време на концерта му и загатна само кои ще са другите имена с него на сцената. „Щастлив съм, че имам възможността да изляза на една сцена с баронесата, с Анна и маестро Хименес. Надявам се, че репертоарът, който подбрахме, ще бъде подходящ за софийската публика и че наистина ще го хареса".

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК.